Systeemvereisten voor Windows 11 - Microsoft Ondersteuning (2024)

Gepubliceerd in augustus 2021

Opmerking: In dit artikel worden de minimale systeemvereisten voor het uitvoeren van Windows 11 op een pc uitgelegd. De minimale systeemvereisten zijn ontworpen om een geweldige computerervaring te bieden op verschillende apparaten, nu en in de toekomst.Specifieke functies plus apps en hardware die je aan je pc toevoegt, kunnen deze minimumvereisten overschrijden. Windows bevat aanvullende informatie over bepaalde functiespecifieke vereisten op de Pagina met specificaties van Windows 11. Neem contact op met de specifieke uitgever of fabrikant voor meer informatie over aanvullende vereisten voor je apps of hardware.

Windows 11 is ontworpen om je dichter bij wat je leuk vindt te brengen en wordt uitgebracht op een moment dat de pc een nog centralere rol speelt in de manier waarop we verbinding maken, maken en spelen.Toen we besloten waar we de minimale systeemvereisten voor Windows 11 moesten instellen, hebben we ons gericht op drie principes om ons te helpen bij het maken van een geweldige gebruikerservaring:

  • Betrouwbaarheid

  • Beveiliging

  • Compatibiliteit

Als je meer wilt weten over onze minimale systeemvereisten en hoe deze principes hebben geholpen bij het nemen van beslissingen, raadpleeg je deze blog met een gedetailleerdere uitleg van onze aanpak.

Minimale systeemvereisten en je pc

Dit zijn de minimale systeemvereisten waaraan je pc moet voldoen om een geweldige computerervaring mogelijk te maken:

  • Processors/CPU's (centrale verwerkingseenheden): 1 Ghz of sneller met 2 of meer kernen en die worden weergegeven op onze lijst met goedgekeurde CPU's.De processor op je pc is een belangrijke bepalende factor voor het uitvoeren van Windows 11. De kloksnelheid (de vereiste 1 Ghz of sneller) en het aantal kernen (2 of meer) zijn inherent aan het processorontwerp zoals het werd geproduceerd en worden niet beschouwd als onderdelen die kunnen worden bijgewerkt.

  • RAM:4 GB.Als je pc minder dan 4 GB geheugen heeft, zijn er soms opties voor het upgraden om extra RAM-geheugen te krijgen.Je kunt de website van de fabrikant van je pc of een detailhandelaar raadplegen om te zien of er eenvoudige en betaalbare opties zijn om te voldoen aan de minimale vereisten voor Windows 11.

    Opslag: 64 GB of groter opslagapparaat. Als je pc geen groot genoeg opslagstation heeft, zijn er soms opties voor het upgraden van het station.Je kunt de website van de fabrikant van je pc of een detailhandelaar raadplegen om te zien of er eenvoudige en betaalbare opties zijn om te voldoen aan de minimale vereisten voor Windows 11.

    Systeemfirmware: UEFI (voor Unified Extensible Firmware Interface, een moderne versie van het PC-BIOS) en beveiligd opstarten. Als je apparaat niet voldoet aan de minimale vereisten omdat het niet geschikt is voor beveiligd opstarten, kun je dit artikel lezen om te zien of er stappen zijn die je kunt uitvoeren om dit in te schakelen.Beveiligd opstarten kan alleen worden ingeschakeld met UEFI en dit artikel helpt je bij het begrijpen van mogelijke opties voor het wijzigen van instellingen om dit mogelijk te maken.

    TPM:Trusted Platform Module(TPM) versie 2.0. Als je apparaat niet voldoet aan de minimale vereisten vanwege TPM, kun je dit artikel lezenom te zien of er stappen zijn die je kunt nemen om dit teverhelpen.

    Grafische kaart:Compatibel met DirectX 12 of hoger met WDDM 2.0-stuurprogramma.

    Beeldscherm:Hd-beeldscherm (720p) dat diagonaal groter is dan 9 inch, 8 bits per kleurkanaal. Als je schermgrootte kleiner is dan 9 inch, is de beoogde gebruikersinterface van Windows mogelijk niet volledig zichtbaar.

    Internetverbinding en Microsoft-accounts:Windows 11 Home-editie vereist een internetverbinding en een Microsoft-account om de installatie van het apparaat bij het eerste gebruik te voltooien.

  • Windows-versie voor upgrade: Op je apparaat moet Windows 10, versie 2004 of hoger worden uitgevoerd om te kunnen upgraden via Windows Update.Gratis updates zijn beschikbaar via Windows Update in Instellingen > Update en beveiliging.

Specifieke vereisten voor S-modus upgraden

Voor Windows 10 Pro, Education en Enterprise is de S-modus niet meer beschikbaar in Windows 11. Gebruikers die willen upgraden naar Windows 11, moeten overschakelen uit de S-modus en hebben geen optie om weer terug te schakelen. Windows 10 Home kan een upgrade uitvoeren naar Windows 11 Home in de S-modus zonder dat u de S-modus hoeft over te schakelen.

Instructies voor het uitschakelen van de S-modus (moet worden voltooid voordat je een upgrade uitvoert):

  1. Open op je pc met Windows 10 in de S-modus Instellingen > Update en Beveiliging > Activering.

  2. Zoek de sectie Overschakelen naar Windows 10 Home of Overschakelen naar Windows 10 Pro en selecteer vervolgens de koppeling Naar de Store gaan.

    Opmerking:Selecteer niet de koppeling onder Je editie van Windows upgraden. Dat is een ander proces dat ervoor zorgt dat je in de S-modus blijft.

  3. Selecteer op de pagina die wordt weergegeven in de Microsoft Store (Overschakelen uit de S-modus of een vergelijkbare pagina) de knop Ophalen . Nadat je deze actie hebt bevestigd, kun je apps van buiten de Microsoft Store installeren.

Geschiktheid voor upgrades beoordelen

We weten dat sommige klanten een gebruiksvriendelijk proces willen om te bepalen of hun pc voldoet aan de minimale systeemvereisten voor Windows 11 en in aanmerking komt voor de upgrade.Om je hierbij te helpen, bieden we de Pc-statuscontrole-app voor Windows 10-pc's.Naast diagnostische controles is er een eenvoudige manier om te controleren of Windows 11 in aanmerking komt voor upgrades.Zodra Windows 11 is uitgebracht, biedt Windows Update ook een manier om te beoordelen of de upgrade in aanmerking komt.Je hebt hier toegang toe via Instellingen > Update en beveiliging.Deze opties zijn ontworpen voor pc's van klanten die niet worden beheerd door een IT-beheerder. Als je pc wordt beheerd door een IT-beheerder, moet je contact opnemen met deze over opties voor het beoordelen van geschiktheid en een upgrade naar Windows 11.

Belangrijk:Bij elk van deze scenario's waarin je wijzigingen aanbrengt in je pc om deze in aanmerking te laten komen voor een upgrade, raden we je aan te wachten met upgraden totdat Windows Update je laat weten dat Windows 11 gereed is voor uw apparaat.

Voor degenen die uiteindelijk hun bestaande pc niet kunnen upgraden naar Windows 11 vanwege niet-in aanmerking komende apparaten en niet klaar zijn om over te stappen op een nieuw apparaat, blijft Windows 10 de juiste keuze. Windows 10 wordt nog steeds ondersteund tot en met 14 oktober 2025 en we hebben onlangs aangekondigd dat de volgende onderdelenupdate naar Windows 10 later dit jaar beschikbaar is.

Zie ook

Specificaties, functies en computervereisten voor Windows 11 zoeken

Manieren om Windows 11 te installeren

Windows Hulp en educatie

Systeemvereisten voor Windows 11 - Microsoft Ondersteuning (2024)
Top Articles
Founder’s Guide to the DOE
Breaking Down the BIL: Office of Clean Energy Demonstrations
Northern Counties Soccer Association Nj
Will Byers X Male Reader
Walgreens Boots Alliance, Inc. (WBA) Stock Price, News, Quote & History - Yahoo Finance
Koopa Wrapper 1 Point 0
Melson Funeral Services Obituaries
Chris Provost Daughter Addie
Tabc On The Fly Final Exam Answers
J & D E-Gitarre 905 HSS Bat Mark Goth Black bei uns günstig einkaufen
Chambersburg star athlete JJ Kelly makes his college decision, and he’s going DI
Ingles Weekly Ad Lilburn Ga
House Share: What we learned living with strangers
How To Delete Bravodate Account
What is the surrender charge on life insurance?
Detroit Lions 50 50
C-Date im Test 2023 – Kosten, Erfahrungen & Funktionsweise
Saw X | Rotten Tomatoes
Nioh 2: Divine Gear [Hands-on Experience]
سریال رویای شیرین جوانی قسمت 338
800-695-2780
60 X 60 Christmas Tablecloths
Bridge.trihealth
No Hard Feelings - Stream: Jetzt Film online anschauen
Lisas Stamp Studio
Doublelist Paducah Ky
How to Watch Every NFL Football Game on a Streaming Service
Chamberlain College of Nursing | Tuition & Acceptance Rates 2024
Bayard Martensen
Roseann Marie Messina · 15800 Detroit Ave, Suite D, Lakewood, OH 44107-3748 · Lay Midwife
Turns As A Jetliner Crossword Clue
Superhot Free Online Game Unblocked
Shoe Station Store Locator
Planned re-opening of Interchange welcomed - but questions still remain
Deleted app while troubleshooting recent outage, can I get my devices back?
Why The Boogeyman Is Rated PG-13
Craigslist Greencastle
New Gold Lee
Saybyebugs At Walmart
Appraisalport Com Dashboard Orders
Man Stuff Idaho
VDJdb in 2019: database extension, new analysis infrastructure and a T-cell receptor motif compendium
Craigslist Rooms For Rent In San Fernando Valley
Uc Davis Tech Management Minor
Atu Bookstore Ozark
Babykeilani
26 Best & Fun Things to Do in Saginaw (MI)
Menu Forest Lake – The Grillium Restaurant
Tito Jackson, member of beloved pop group the Jackson 5, dies at 70
Oefenpakket & Hoorcolleges Diagnostiek | WorldSupporter
Lsreg Att
Lake County Fl Trash Pickup Schedule
Latest Posts
Article information

Author: Madonna Wisozk

Last Updated:

Views: 6186

Rating: 4.8 / 5 (48 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Madonna Wisozk

Birthday: 2001-02-23

Address: 656 Gerhold Summit, Sidneyberg, FL 78179-2512

Phone: +6742282696652

Job: Customer Banking Liaison

Hobby: Flower arranging, Yo-yoing, Tai chi, Rowing, Macrame, Urban exploration, Knife making

Introduction: My name is Madonna Wisozk, I am a attractive, healthy, thoughtful, faithful, open, vivacious, zany person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.